Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha med meg en på eksamen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tar påbygg over nettstudie, men skal ta et par fag om gangen. Jeg sliter fryktelig mye med angst og jeg lurer på noe i forhold til eksamen. I skriftlig eksamen er det noe regel som sier at man ikke kan ha med seg noen på eksamen? Eks sitter å venter utenfor? Eller er med inn og sitter i et hjørnet i rommet eller lignende?

Besvart 11.09.2019 13:46
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Så flott at du er i gang med påbygg! Det er også lurt å legge en plan for eksamen i og med at du har angst.

Ha med noen på eksamen?
Du kan ikke ha med noen inn på eksamenslokalet når du har skriftlig eksamen. Det er også strengt forbudt å kommunisere med noen under eksamen. 

En du kjenner, kan gjerne vente ute, men for din egen del bør personen være på så god avstand at det ikke er tvil om at du ikke har kommunisert. Det kan være godt å vite at du blir møtt av noen når du er ferdig med eksamen.

Søk om tilrettelegging av eksamen
Når du har angst, kan det være godt å ha mulighet til å ta ekstra pauser for å finne roen. Du kan derfor søke om utvidet tid. Hvis du trenger å sitte i et grupperom med færre personer, er dette også noe du kan søke om. Få legeerklæring og send skriftlig søknad om tilrettelegging til Fylkeskommunen (privatistkontoret).

Lykke til i forberedelsene til eksamen! Dette tror jeg du greier.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Mange blir stressa av eksamen

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag