Hopp til hovedinnholdet

Kan vi vise film på skolen og ta betalt for det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en venn har tenkt å ha kino på skolen i arbeidslivsfag men lurer på hva reglene er om å ha kino som et skoleprosjekt. Vi har tenkt til å ha kiosk og billett salg, men lurer på om vi har lov til å ta betalt for filmer på Netflix eller andre strømmetjenester eller må vi bruke DVD eller er det helt forbudt uten rettigheter til filmen via bevis eller lignende.

Besvart 08.10.2019 15:06
 

Svar
Hei

Det å vise film offentlig er kompliserte greier, så det er veldig bra at dere spør!

Her er det mange ulike regler og bestemmelser som gjelder, og det finnes blant annet noe som heter åndsverkslov og opphavsrettsbestemmelser, og i tillegg må man ha konsesjon for å ta betalt for å vise en film. 


Det er likevel ikke så enkelt som at dere bare kan vise en film gratis, dere må ha tillatelse til å vise den i henhold til reglene. Mitt beste tips er å ta kontakt med organisasjonen Film&Kino, så kan de kanskje hjelpe dere videre. 

Det er som sagt ganske komplisert dette, så det aller enkleste er muligens å finne på en annen elevbedrift hvor dere ikke må forholde dere til så mange lover og regler som akkurat visning av film har. 

Lykke til med skoleprosjektet!

Hilsen Medietilsynet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag