Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre? JEG HATER SKOLEN!

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er skole lei, sier det deg noe? Jeg hater å våkne opp om morgenen og tenke at jeg skal på skolen. Jeg liker når vi har kunst og håndtverk for det er bare gøy. Men ikke noe jeg kunne jobbet med i fremtiden. Jeg har lyst å gå på en skole der jeg gjør det jeg brenner for. Nemmelig, musikk, hip hop, rap! Er det noen vei for noen skoler jeg kan drive med dette? Jeg hater skolen min og vil slutte nå! Jeg har ikke lyst til å gå på skole mer! Jeg hater det! Det er ikke noe galt med elevene, lærerne eller skolen generelt. Men det er leksene, og pugging som jeg ikke orker til hver prøve! Og karakterene mine ligger på 1-2 max 3. Mamma blir skuffa og jeg vil fortsette å imponere henne i musikken jeg lager. Jeg har spilt rundt 40 konserter, jeg har store kontakter som el axel, pumba, emire og lillebror o.s.v som har bygget seg veldig opp! Jeg har gått på uendelige workshops og har jobba hardt med musikken min. Jeg har 4 timer i studio hver uke og det er det jeg gleder meg til, hver eneste dag. Hver tirsdag, hver torsdag. Jeg digger det! Jeg lærer MASSE hver eneste gang! Jeg har nettopp startet på norges beste danseskole, og vil begynne og danse litt også. Men jeg vil slippe skole! Jeg hater det, noen vei bort fra skole? Jeg er flink til å spare penger, og sånn. Jeg hadde greid meg med en litt grei jobb, som ikke krever så mye skole, matte.. om du skjønner. Noen forslag? Jeg vil ikke gå på skole, videregående og alt shit!!!!!! Hva kan jeg gjøre? Jeg har snaakket med kontaktlæreren min og rådgiveren og vil skulke hver eneste dag, men har ikek skulka en gang! Jeg skal gjøre det i morra men jeg sier jeg er syk. For jeg skal møte min aller beste venn som jeg ikek har møtt på 5 måneder og jeg savner og tenker på hun hver eneste dag! Og nå skal jeg endelig møte hun igjen. Hva kan jeg gjøre? JEG HATER SKOLEN! :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Jeg forstår på spørsmålet ditt at du er veldig fortvilet over dette... Det å være skolelei er ingen god følelse. Når man først har mistet motivasjonen så kan det være vanskelig å få den tilbake igjen helt på egen hånd. Derfor så er det utrolig bra at du har sendt inn dette spørsmålet ditt til oss. Det viser at du ønsker å finne løsninger på dette slik at du kan få det bedre i skolehverdagen!

 

Det å slutte på skolen er sjelden beste utvei. I dagens samfunn så er skolegang og utdanning inngangsporten til yrkeslivet. Det er vanskelig å få seg jobb uten fullført skolegang. I tillegg så er det enda vanskeligere å finne seg en jobb som man vil trives med over lengre tid, dersom man ikke har gått ferdig skolen. Derfor så er det viktig at du og skolen din klarer å finne løsninger som gjør at du får opp motivasjonen litt igjen.

 

Det er utrolig bra at du allerede har pratet med kontaktlæreren og rådgiveren på skolen. Dersom dere ikke kom fram til noen avtale om endringer for skolehverdagen din som du tror kan hjelpe, så er det lurt å ta en prat med helsesøster på skolen. Hun har tid til å lytte og kan også ha gode tips i din situasjon. Kanskje kan hun også invitere til et fellesmøte med både deg og kontaktlærer i tillegg. Man har rett til tilpasset undervisning på skolen dersom man har behov for det. Prat med helsesøster om hvilke konkrete ting du tror skolen kan gjøre for deg slik at skolehverdagen blir litt bedre og mer motiverende. Kanskje hjelper det med mer praktiske oppgaver, flere skoleoppgaver i stedet for hjemmelekser eller liknende. Skolen ønsker at du skal klare å fullføre, så det er helt sikkert mulig å få til egne avtaler i en periode for at du skal få opp motivasjonen. Husk å legge fram meningene dine på en saklig og gjennomtenkt måte. Vis at du virkelig ønsker å finne løsninger.

 

Musikk og dans virker som noe du brenner skikkelig for. Stå på videre med denne interessen din. Det er utrolig lurt å ha en hobby man engasjerer seg veldig i ved siden av skolen. Da har man noe å glede seg litt ekstra til, og det er viktig! Både musikk og dans er noe man kan utdanne seg videre innenfor senere. Både på videregående skole og studier ved høgskoler og universiteter så kan man selv velge hvilken linje man vil gå. Det finnes for eksempel mange utdanningsmuligheter innenfor både musikk og dans. Kanskje kan dette være noe å se fram til for deg? Det er ofte lettere å motivere seg til å gå på skolen hvis man selv har valgt linjene og fagene man tar.

 

Du må ha riktig lykke til videre! Stå på, vi heier på deg! :)



Vennlig hilsen
Ung.no i samarbeid med UngInfo
UngInfo er et informasjonssenter for ungdom. Spør oss om utdanning, jobb, bolig, ut i verden, helse & sosial, jus & økonomi...eller andre ting du lurer på!

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen


Quiz: Hva vet du om ytringsfrihet?

Er det ulovlig å bruke rasistiske symboler som f.eks. hakekorset?