Hopp til hovedinnholdet

Blir mobba. Vurderer å droppe ut, men jeg har veldig lyst til å søke meg inn på IKT servicefag

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hallo Var ikke sikker på hvilken kattegori jeg skulle poste dette spørsmålet i, tokk sjansen på dette. Jeg går nå 1 året på VGS og mistrives sterkt! Blir mobba både psysisk of fysisk, har ikke opplevd dette før, men veit det er grunna jeg har valgt ei linje hvor jeg ikke passer helt inn i klassen. I tillegg til at det er mange "jeg er best" personer i klassen. Har så vidt snakka litt med læreren, skal snakke mer etter ferien. Vurderer å droppe ut, men jeg har veldig lyst til å søke meg inn på IKT servicefag neste år og Påbygning til generell studie kompetanse 3 året. Problemet er at læreren sier at ikt er forebeholdt "de med spesielle behov", er det slik? Går idrett så har ingen annen milighet en å: a) gå alle 3 år på idrett b) IKT c) droppe ut Det har seg slik at Mamma og Pappa ble skilt nå i sommer og bor i hvert sitt fylke, så jeg har kanskje 2 steder jeg kan søke meg inn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Jeg forstår godt at du er fortvilet over denne situasjonen. Du skal ikke måtte oppleve mobbing på skolen. Dette er skolen din sitt ansvar, så det er kjempebra at du skal snakke ordentlig med læreren din om dette. Husk også at det er skolens ansvar å ta tak i mobbingen. Du skal ikke måtte bytte linje dersom du egentlig ikke vil. Dette er viktig! Hvis du føler at læreren ikke tar skikkelig tak i situasjonen, prat gjerne med helsesøster eller noen i ledelsen ved skolen. Kanskje kan foreldrene dine være med på dette, men bare hvis du ønsker det selv selvsagt.

 

Dersom du uansett bestemmer deg for å bytte utdanningsprogram, så skal du helt fint kunne søke IKT-servicefag. Dette utdanningsprogrammet er for alle, ikke bare de med spesielle behov. Dersom læreren din gir deg annen informasjon, så går det alternativt an å prate litt om dette med rådgiveren på skolen eller Inntakskontoret der du bor. Hvis foreldrene dine bor i forskjellige fylker så kan du i utgangspunktet velge hvilket av fylkene du vil bo og gå på skole i. Husk bare på at du må forholde deg til de flytte- og søknadsfrister som gjelder. Dette kan Inntakskontorene hjelpe deg med.

 

Jeg ønsker deg riktig lykke til videre, heier på deg og håper du får det bedre snart!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen