Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg imponere læreren? Hvordan kommer man med en god konklusjon?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no! Jeg er en jente på 15 år, nå begynner de travle dagene å komme, i uke 19 skal jeg ha 4 fremføringer, jeg er ganske flink til å holde presentasjoner, jeg får 5'ere, men jeg vil komme et steg høyere, da må man komme med prikken over "i'en" Jeg vil det, men hvordan? Hvordan kan jeg imponere læreren? Fagene er; naturfag, matte, norsk og samfunnsfag. Dette betyr ganske mye for meg, ingenting ville gjort meg gladere, hold på si.. :p Hvordan kommer man med en god konklusjon? Hvordan får man rulletekst på slutten av PPT? Hvilke farger/bilder er det best å ha? Hvordan burde man helst starte en presentasjon? Hvordan fanger man publikum på en grei måte? Er det noen nettsider jeg kan finne om sosiolekten kebabnorsk? (tema i faget norsk) Hvordan kan jeg sette dette opp for å imponere? Hva kan problemstillingen være? Nettsider om Konflikten i Midtøsten? Tema jeg kan snakke om i matte? Man kan velge helt fritt hvilket tema man kan snakke om, jeg tenkte å velge "reise" men hvor burde jeg reise for å få med mest matte? Litt mange spørmål, men jeg er supermotivert! :D Er deilig å sitte igjen med gode karakterer. Takk på forhånd! Super Duper Side dere har her!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Så flott at du er motivert for å gjøre mest mulig for å holde gode presentasjoner, og få best mulig karakterer! Det viktigste når man skal holde en god presentasjon er jo at man viser at man har lyst til å stå der, at man snakker om tema man synes er interessante og at man har forberedt seg godt! 

 

Skriv ned noen stikkord for hvordan du kan presentere temaet i de ulike fagene, skriv også ned litt om hva temaene handler om. Kanskje har dere hatt en oppgave i lekse tidligere som passer inn, eller læreren har brukt en god eksempeloppgave som er enkel for deg å bruke selv også? Finn ut mest mulig om temaene du velger, og tenk deretter at du skal si litt om hva temaet er, hvorfror du valgte det, samt gi eksempler/fakta til de som hører på.

 

I forhold til å lage rulletekst i Powerpoint er jeg litt usikker på hva du mener, men spør gjerne læreren/foreldre eller andre som du tror kan dette. Det er lettere å få slikt vist enn forklart i ord;-).

 

I forhold til hvilke bilder du skal velge ut, så må jo disse passe til temaet. Du kan velge bilder som illustrerer generelt (et bilde av fly, koffert, kart, etc. om det handler om reising, eller et bilde av kartområdet Midtøsten, våpen, noe du har funnet i en avissak etc. om det handler om konflikten i Midtøsten). Du kan også være morsom og vise et bilde av en kebab ved siden av et norsk flagg for eksempel når det handler om kebabnorsk. Mulighetene er mange - finn fram til noen du synes passer og "test " dem ut på foreldre/venner. Husk å skrive hvor du har hentet bildet fra (hvilken nettside) etc. Les mer om det å bruke kilder i artikkelen under svaret.

 

For å finne gode faktakilder, kan du google temaene, lete på Wikipedia, osv. I artikkelen Tips til søk på nettet får du gode råd om dette.

 

Når du har laget presentasjonene, ta med PC/mac eller utskrift og øv deg foran speilet, eller gjerne foran noen i familien/venner. Spør etterpå om presentasjonen din var lett å forstå og om de skjønte hva du prøvde å fortelle, om de syntes det ble for kort, for langt, om du snakket sakte nok, for raskt, om du virket engasjert i temaet. Det er også lurt å ha en del stikkorsmessig på Powerpoint, og unngå å lese opp det som står der, men heller bruke et manuskrift som bare du har og som gjør at det du sier utfyller det de som hører på kan lese selv på Powerpointen. 

 

Tenk også gjernnom hvordan lærerne dine har presentert ulike temaer når dere har gjennomgått noe nytt i timene. Hva er det læreren gjør som får dere til å forstå og lære temaet? Kanskje kan du prøve å gjøre det litt likt som dette i presentasjonen din?

 

Når det gjelder oppgaven din i matte, sjekk tips i dette tidligere besvarte spørsmålet her på ung.no.

 

Riktig lykke til, jeg krysser alle fingre for deg! :)

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekkliste for kildekritikk

Ikke tro på alt du leser (colourbox.com)

Kan du stole på du det finner på nettet? Her følger noen viktige punkter du bør ha i bakhodet når du er ute og surfer etter fakta og informasjon. Hvordan sjekker du om informasjonen du finner er korrekt?

Les mer

Wikipedia – fleip eller fakta?

Ikonet til til Wikipedia,com

Det er kanskje noen som har sagt til deg at du ikke må tro på alt du leser på Wikipedia. Hvorfor det? Les mer om hvordan dette nettleksikonet er bygget opp.

Les mer

Hjelp til skoleoppgaver

Gutt jobber med leksene (colourbox.com)

Trenger du hjelp med en skoleoppgave, eller mangler du inspirasjon til en god problemstilling? Her finner du oversikt over nettsider, og steder i ditt nærmiljø som kan hjelpe deg med skolearbeidet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Leksehjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag