Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg argumentere for å få bytte klasse?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Går i klasse med noen personer jeg er "venner" med, bare for å ha venner i klassa! Føler meg falsk, men takler dårlig å være for meg selv. Disse personene blir sure om jeg dropper dem et friminutt for mine ekte venner. De ekte vennene mine går i en annen klasse! Har så lyst til å gå i klassen til de ekte vennene mine. er så utrygg på mine falske og vet aldri når jeg kan bli utestengt osv. Vil virkelig gå 10.klasse i samme klasse med vennene mine! Har snakka med kontaktlærer og mamma har sendt mail. Han sier det blir mye styr!? Men er det virkelig så mye å be om? Jeg har det tross alt ikke bra. Jeg kan ikke fortsette å bli undertrykt av mine falske venner hele tida. Er helt sykt at jeg har brukt 2 år på dem, og jeg vil IKKE bruke 3! Hvordan kan jeg argumentere og få fram poenget? Hva bør jeg gjøre, for selv om det er igjen kun et år, så vil det utgjøre enorm forskjell for meg :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du må bare fortsette å snakke med kontaktlærer og uttrykke at det er viktig for deg og at du ikke trives i den klassen du er i nå. Jeg skjønner at han sier at det blir mye styr, for hvis de først åpner for at noen kan bytte klasse er det garantert flere som ønsker det. Du må fortsette å ha en åpen dialog med kontaktlæreren din, forklare han hvordan du har det og hvorfor du vil bytte klasse. Si at du har lyst til å trives på skolen og at du ikke tror du klarer det med mindre du får bytte klasse. 

Det er helt vanlig å ha flere venner - noen man er veldig gode venner med og noen man mest bare er sammen med på skolen. De vennene du har i klassen synes nok det er leit at du dropper dem med en gang de andre vennene dine er til stede, men det må være lov å være med forskjellige folk. Jeg vet ikke hva de har gjort mot deg for at du skal synes de er falske, eller om de har gjort noe i det hele tatt, men det er sikkert noe som går an å ordne opp i. Du må bare vise dem litt mer tillit. Kanskje bør du prøve å henge litt med dem etter skolen også for å bli litt bedre kjent. Man blir mye bedre kjent når man er sammen på fritiden og får se ulike sider av hverandre. Det kan godt hende at dere ville trivdes kjempegodt sammen! Jeg skjønner godt at dere ikke får et så godt forhold til hverandre om du ikke slipper dem innpå deg og bare vil være sammen med de andre vennene dine. Hvis du ikke får lov til å bytte skole burde du tenke litt mer på dette og prøve å ordne opp i eventuelle problemer dere har med hverandre. Det kan jo godt hende at de vennene du har i klassen ville kommet godt overens med de vennene du har i den andre klassen. Hvis du hadde introdusert dem og de hadde blitt venner hadde nok ting blitt mye enklere for deg. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen