Hopp til hovedinnholdet

Hvilke konsekvenser har fravær?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er 5 dager og 33 timer fravær i løpet av dette semesteret mye?? Jeg kan ikke noe for det, men hver gang jeg blir syk er det eneste jeg tenker på at jeg får fravær. Samvittigheten min plager meg så syykt. Er det mye? Har fraværet mye å si når du søker virderegående eller jobb? Eller i det hele tatt? Påvirker det deg på noen måte enn at du mister timer i faget, for jeg gjør oppgaver hjemme. Håper bare ikke dette vil gjøre noe dårlig med meg i framtida. Håper på svar, er sinnsykt bekymra!

Besvart 16.04.2018 20:13
 

Svar
Hei

5 dager er fort å dra på seg ved f.eks. en influensa, men 33 enkelttimer er mye. 
Det har ingen direkte konsekvenser ved søking til videregående, da er det bare karakterer som teller. Men, hvis du fortsetter i videregående med så høyt fravær vil det kunne få konsekvenser for hvilke fag du kan få karakter i. På den måten er det lurt at du ikke venner deg til at høyt fravær er normalen.

Ved søking til sommerjobb må man ofte legge ved vitnemål/karakterutskrift og da vil et høyt fravær kunne telle negativt. Det samme gjelder søking til senere jobb eller lærlingplass.

Dette er ikke for  å skremme, men det er realitetene. Jeg regner med at det er gode grunner til at du er mye borte. Hvis du f.eks har en kronisk sykdom så er det lett å  få et høyt fravær. Kroniske sykdommer/legemeldt fravær blir godkjent og tatt hensyn til i videregående.

Jeg legger ved en artikkel om fravær i ungdomsskolen.

Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

klasserom (www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Husk at fraværet ditt føres på vitnemålet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen