Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få tilbake motivasjonen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i tiende klasse og jeg har et problem med at jeg stresser alt for mye over prøver, hvilken VGS jeg skal søke til neste år osv. Vi har ikke mange innleveringer eller prøver, men allikevel stresser jeg veldig pga det. Det er ikke sånn at jeg ikke har tid til å øve/gjøre lekser, men jeg klarer ikke å få meg selv til å gjøre dem. En gang dette skjedde var da vi hadde spansk presentasjon og en tekst som skulle leveres inn og jeg vil si jeg er ganske god i spansk, jeg hadde lett kunnet klart å levere alt sammen inn, men da jeg skulle skrive teksten klarte jeg ikke å gjøre det i det hele tatt. det endte med at jeg leverte en halvferdig tekst og presentasjon og fikk to 3ere selvom jeg vanligvis ligger mellom 5 og 6 i spansk. Jeg lurer på hva jeg burde gjøre? Hvordan kan jeg få tilbake motivasjonen, for jeg hadde jo så mye av det i åttende og niende?

Besvart 14.02.2019 14:21
 

Svar
Hei

Det kan hende jeg tar feil, men som du beskriver det, ser du ut som det er mer stress enn mangel på motivasjon som roter det til. Mitt svar går derfor på hva du kan gjøre med de stressende tankene.

Når du er stresset over at du skal gjøre flere ting samtidig, dukker det sannsynligvis opp negative tanker. Tanker som at: dette rekker jeg ikke, dette går ikke bra, hva skal jeg begynne med osv. hjelper ikke i det hele tatt. Disse må en trene på erstatte med positive tanker. De positive kan være: det har gått bra før, jeg skal gjøre mitt beste og det er bra nok, jeg får begynne først med en ting - så ser jeg hvordan det går osv. Denne typen tanker er derimot veldig hjelpsomme. Dette må du trene på. For å trene må du skrive ned de negative tankene, og du må skrive ned noen hjelpsomme, positive tanker. Disse skal du se på når situasjonen er der.

I tillegg til at du prøver dette selv, kan du godt be sosiallærer eller helsesøster om hjelp i forhold til dette. Helsesøster kjenner nok godt til teknikken jeg har nevnt ovenfor.


Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Motivasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om motivasjon