Vi skal på klassetur til byen, og læreren sier vi skal gå (8-10 km) og at vi avslutter dagen der og må ordne skyss hjem selv. Er det lov? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Vi skal på klassetur til byen, og læreren sier vi skal gå (8-10 km) og at vi avslutter dagen der og må ordne skyss hjem selv. Er det lov?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 15år gammel jente og jeg går i 10. klasse. Imorgen så skal vi på klassetur ned til byen (vi skal gå). Det er ca 8-10km og vi er 3 klasser som skal gå sammen. Læreren vår sier at vi skal avslutte dagen der nede og at vi må komme oss hjem selv, er dette lov? Vi må selv da ordne med transport som da er buss eller og bli hentet, men er det ikke sånn at skole skal være gratis? Kan de pålegge oss og betale for egen transport når de har tatt oss med på tur? Og når jeg spurte henne om dette svarte henne at de har lov til og pålegge oss det bare at de sier ifra først, henne sa også at vi kunne gå hjem, men det er mange som bor et stykke vekk fra skolen som får dobbelt så lang tur og gå hjem. Hva kan jeg gjøre?

account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer