Hopp til hovedinnholdet

Har vært forelsket i henne i flere år. Hvordan kan jeg komme over henne?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei... Hatt en god venn/forelskelse siden 6. klasse, og vet at hun ikke liker meg... går nå i 10ende klasse og fortsatt ikke komt over henne. Det er veldig vanskelig å se hun hver dag og når jeg ser hun er det som hun såvidt kjenner meg... Dagdrømmer alltid om at hun har følt det samme, men vet det aldri kommer til å skje... (har kjent hun siden 1. klasse men ingen følelser før 5-6) Noen tips for å komme seg over dette? Akseptere at jeg ikke kommer til å være med hun på noen måter i det hele tatt...?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål. Å akseptere at det ikke vil bli noe mellom dere er et veldig godt forslag. Det er selvsagt lettere sagt enn gjort, men ved å holde håpet ved like, blir også følelsene du har for henne vedlikeholdt. Du må være ærlig med deg selv og forsøke å akseptere at det ikke vil bli noe med denne jenta og deg. Et litt brutalt, men realitisk forhold til dette blir viktig, slik at du kan løsrive deg fra henne følelsesmessig og etter hvert få frihet til å forelske deg i andre. Kanskje kan du også øve deg litt på å prøve å drømme om litt andre, og la henne sveve ut av fantasiene dine.

Jeg legger ved en artikkel nedenfor, som forhåpentligvis kan være til hjelp. Du kan også trykke her, og lese lignende artikler vi har skrevet om temaet før. Lykke til - jeg håper at det ordner seg for deg.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise