Hopp til hovedinnholdet

Favorittartisten min døde 18 juni og jeg er helt knust...

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre 18.Juni døde favoritt artisten min, helt siden dette har jeg følt meg helt forferdelig. Griner hver dag har ikke sovet på 3 dager, klarer ikke å spise. Klarer ikke å tenke på noe annet, han hjalp meg gjennom så mye. Mange av familiemedlemmene mine er døde men han hjalp meg gjennom de vonde tidene, nå føler jeg meg helt elendig og har tenkt på å drepe meg selv. Har ingenting å leve for lenger, ingenting er det samme jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Besvart 22.06.2018 18:51
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det etter at favorittartisten din døde for noen dager siden. Jeg forstår at dette har vært vondt for deg og at du sørger over tapet av en betydningsfull person.

Sorg er vondt og vanskelig. Sorg kan også utløse gamle følelser over andre personer man har mistet. Da blir det ekstra tungt.

Selv om det kjennes tungt og mørkt ut nå så vil det ikke være sånn for alltid. Det blir bedre!

Har du noen rundt deg nå som du kan snakke med om hvordan du har det? Det å snakke med noen vil gjøre at du føler deg mindre alene.

Sorgen kan variere og noen dager kan være tyngre enn andre. Artisten høres ut til å ha vært viktig for deg slik at du har kommet deg over andre tap.

Noen ganger så kan det være fint og trøstende og tenke at selv om han er borte så har du gode minner. Minnene forsvinner ikke og de kan også være til hjelp og støtte for deg.

Hva kan du gjøre?

Når noen brått dør så kan man få sjokk. Det er helt naturlig del av sorgen. Da får man ikke sove eller spise som man pleier. Etter noen dager så går sjokket over og man kan bli mer trist og tankefull.

Det beste rådet jeg kan gi deg er å gi deg selv tid. Det blir bedre etter hvert det er viktig å huske på. Det er også viktig at du forsøker å sove og spise. Det gir deg mer energi som du vil trenge for å få det bedre.

Videre anbefaler jeg deg å snakke med noen om dine tap av familiemedlemmer og artisten som har vært viktig for deg.

Du kan snakke med foreldre, venner eller helsesøster.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Husk at du har mye å leve for selv om det kan kjennes vondt ut nå. Det blir bedre!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser