Hopp til hovedinnholdet

For noen måneder siden ble jeg forelsket i læreren min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no! For noen måneder siden ble jeg forelsket i læreren min og jeg tror jeg aldri har likt noen så mye. Jeg har nettopp blitt ferdig med ungdomsskolen som vil si at jeg ikke kommer til å se han så mye lenger. Hver gang jeg tenker på det gjør det vondt over alt og jeg er veldig deppa og nedfor hele tiden. Det går utover søvn også, som er noe jeg har slitt med fra før av. Hvordan kan jeg komme meg over dette fortest mulig?

Besvart 26.06.2018 21:57
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss.

Du er nok ikke alene om å oppleve at du er forelsket i en lærer. 

Det høres ut som om at du er klar over at dette er såkalt "håpløs kjærlighet" fordi lærere ikke har lov til å ha et forhold til elever. De kan miste jobben sin hvis det skjer. Så uansett hvor forelsket en blir så kan ikke dere ha et forhold. 

Jo raskere du erkjenner at dette er en umulig forelskelse jo raskere vil du komme over han. Da har du større sjanse å finne en person på din alder som du kan bli forelsket i.

Jeg forstår at det kjennes trist ut for deg og akkurat nå og det er nok vanskelig å tro på at dette faktisk går over. Jeg anbefaler jeg deg å minne deg på at du går en spennende tid i møte når du skal begynne på ny skole til høsten. Da vil du treffe mange nye mennesker og også få nye lærere. 

Hvor vondt det enn måtte føles; det beste er at du sier til deg selv: ”OK, han er kjekk og grei, men han er en voksen mann og jeg skal ha meg en kjæreste på min egen alder.” Dette oppleves sikkert som et ubehagelig svar, men det er kun ment til ditt beste.

Mitt råd til deg er å sørge for at du er opptatt med noe, være med venner  eller familie. Gjøre hyggelige ting, kose deg med ferie. Jo mer opptatt du er jo mindre vil du tenke på læreren. Jeg kan love deg at det går over - du må bare være litt tålmodig!

Ønsker deg alt det beste og lykke til.

Anbefaler deg å lese artikklene jeg har lagt ved svaret.Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser