Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt en ubehagelig opplevelse og føler jeg blir gal!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg hadde en veldig spesiell opplevelse i helga 24/25nov. Etter å ha sovet rundt 20 timer (ikke likt meg!) våknet jeg av at jeg ikke fikk puste, hyl gren og hulket. Jeg hadde ikke drømt om noe, og var veldig forvirret. Jeg satt igjen med et veldig detaljert minne som involverte meg og en annen mann, og mange ekstremt detaljerte (gode/positive, og noen veldig vonde -derfor gråt jeg)hendelser. Det føles ærlig talt som om jeg har opplevd dette. Jeg må også si, jeg har snakket med helsesøster og lege om alt dette. Jeg føler IKKE de tar meg ikke seriøst -derfor hjelper ikke det. Jeg tørr nesten ikke å sove lenger, hver gang jeg sover så får jeg nye minner. Når jeg først sover, er jeg ute i 18+ timer, og det er helt umulig å vekke meg. Har blitt helt paranoid og tror jeg blir kidnappet mens jeg sover og har da mange hendelser med denne mannen. Det er jo lite logisk, så jeg tror jeg hallusinerer? Eller blir jeg dopet? Jeg er så ekstremt forvirret og skjønner ingenting. Jeg føler jeg blir gal.

Besvart 03.12.2018 19:43
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du er frustrert og forvirret over drømmene du har hatt.

Det høres ut som du har opplevd en del ting som du opplever som unaturlig til å være deg. Du sover lenger og dypere og du drømmer vonde drømmer. Hvorfor du har disse drømmene er vanskelig å si. Du får mange ubehagelige følelser av det du opplever og du føler at du blir paranoid.

Kanskje du kan skrive ned i en bok hvordan du har det og hva du opplever?

Videre anbefaler jeg deg å snakke med fastlegen din eller helsesøster på skolen (eller på helsestasjon for ungdom) om det du sier til oss. Du kan også si at du føler du ikke blir tatt på alvor og at du er bekymret for det du opplever.

Det trenger ikke være at det du opplever faktisk skjer men det kan føles slik for deg.

Når man føler seg forvirret så er det viktig å snakke med noen slik at du kan få hjelp til å sortere i det og kanskje dette kan gjøre at du blir mindre engstelig.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise