Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et spiseproblem. Kan jeg få hjelp?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hater livet og har lyst til og dø Har et spiseproblem eg sliter veldig med. Eg spiser for mye småkaker og klarer ikkje stoppe. EG LIKER IKKJE SMÅKAKER ENGANG. Kan eg få hjelp? Eg liker generelt ikkje mat, men klarer ikkje stoppe. Eg blir mobbet på skulen og blir kalt for mange rare navn. Eg har vurdert og få meg bendelorm fordi eg hører det kan hjelpe feite folk som meg. Eg vet ikkje helt risikoen med dette då.

Besvart 21.12.2018 12:47
 

Svar
Hei gutt 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du strever med mat og selvbilde. Det er bra du kan spørre om råd!

Du trenger ikke dø!

Når vi ikke har det bra og f eks blir utsatt for mobbing så føler vi heller ikke så mye gode ting om oss selv. Da er det lett å straffe seg selv med negative tanker og kritikk når vi f eks spiser mat.

DU trenger mat og du trenger å få i deg næring! Når du blir streng mot deg selv så kommer ofte vonde følelser snikende.

Mitt beste råd til deg er å snakke med helsesøster på skolen din. Der kan du snakke om spiseutfordringene du har og at du blir mobbet.

Det er viktig å minne seg selv på at de som mobber for det første ikke bør gjøre det mot deg men at det de sier til deg ikke er sant. Det er derfor mobbing er slemt fordi tilslutt er det lett å tro på det mobberne sier.

Du trenger ikke få deg bendelorm!

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise