Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke være deppa lenger

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Det er en jente som jeg elsker og hu liker meg men hu liker også en annen gutt, og jeg blir bare lei meg av å vite det, og når jeg fant ut at de hadde kyssa så ble jeg bare værre og jeg er lei meg vær eneste dag og vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg har ikke lyst til å være deppa lenger

Besvart 03.03.2019 11:32
 

Svar
Hei

Så leit at jenta du liker også liker en annen. Sjalusi og kjærlighetssorg er vonde følelser. Følelsene du har for henne kommer sannsynligvis til å avta etterhvert hvis hun fortsetter å like han andre. Du vil vel egentlig ha en kjæreste som bare vil ha deg?

Kanskje du blir mindre lei deg hvis du prøver å komme over forelskelsen? Det kan være lettere å få mindre følelser for henne hvis dere ikke har kontakt og du holder deg opptatt med andre ting du liker å gjøre. Tren, vær sammen med venner, gjør noe du liker og trives med. Unngå å søke henne opp via sosiale medier, og svar kort uten å oppfordre til mer kontakt hvis hun tar kontakt med deg. 

Klarer du å sette mer ord på hva som er grunnen til at du er deppa? Føler du deg avvist? Er du redd for at du ikke er god nok? Det kan hjelpe å snakke med en venn eller andre som du stoler på og har tillit til. Så kanskje du klarer å sortere litt mer i hva du kan gjøre noe med og hva du ikke kan gjøre noe med. Mye sannsynlig får du det bedre etterhvert som tiden går, hvis det er en trøst. De fleste opplever kjærlighetssorg og sjalusi i ungdomsalderen. Håper du får det bedre snart, og at du finner ei jente som liker bare deg.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise