Hopp til hovedinnholdet

Jeg er knust, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Bestefaren min døde for 2 dager siden. Jeg er knust. Vi hadde et fantastisk bra forhold. Har jeg lov til å ta fri fra skolen, jeg begynner å gråte hver gang jeg skal snakke om han.

Besvart 06.05.2019 23:07
 

Svar
Hei jente 13 år

Kjære deg, du sørger over bestefaren din og det er helt normalt og kjenne på gråten slik du gjør hver du snakker om han. Gi deg tid til å sørge og gråte. Det er ikke farlig og det er helt naturlig. Når du føler for å gråte så gjør det, det blir bare vondere å prøve å stenge det inne. Ta var på alle de fine minnene du har sammen med bestefar. Det å snakke med noen som i familien kan være godt, da kan dere dele minner og gråte sammen. 
Ta deg tid til å sørge, det vil bli bedre med tiden og etter hvert kan du snakke om han uten at du blir veldig lei deg.

Ønsker deg alt godt! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag