Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta selvmord?

Annet 14 år
 

Spørsmål

hvordan kna jeg ta selvmord. tenkte å gjøre det neste uke ps: jeg er stygg, feit og drit på skolen!

Besvart 08.05.2019 16:37
 

Svar
Kjære deg

Vi her i ung.no kan ikke si noe om hvordan du kan ta selvmord.

Det å tenke at man skal rømme fra livet i vanskelige perioder er som oftest et tydelig tegn på at man har det veldig vanskelig. Slik er det kanskje for deg nå.

For mange så er tanker om selvmord uttrykk for desperasjon når man kjenner at følelser og tanker blir overveldende. Det er mange som har selvmordstanker som forteller at de ikke egentlig ønsker å være død, de ønsker bare å få det bedre men vet ikke hvordan.

Jeg vil råde deg til å kontakte noen med en gang som du kan få hjelp hos. Når man er langt nede, så vil det for mange være nødvendig å få snakket med noen for å få nye perspektiv. Det finnes flere alternativer til hvem du kan snakke med. Dersom du klarer å åpne deg for foreldrene dine så er det veldig bra. Ettersom du er mindreårig vil de være viktige personer i oppfølgingen av hvordan du nå har det.

Dersom du synes det er lettere å kontakte noen utenfor familien i første omgang så kan du enten gå til helsesykepleier på skolen din, helsestasjon for ungdom eller du kan ta kontakt med fastlegen din

Du kan også ringe for å snakke med noen voksne for råd. Enten på Kors på halsen eller Alarmtelefon for barn og unge og du kan bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne hjelpe deg!

Det viktigste er at du ber om hjelp og at du ikke forsøker å skade deg selv alvorlig eller gjennomføre selvmord! Uansett hvor vanskelig du har det nå så er det fullt mulig å få det bedre. Det lover jeg deg.

Se også artikler som jeg har lagt ved til deg. Jeg ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser