Hopp til hovedinnholdet

Vold og psykisk sykdom i familien. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

jeg har fått høre av moren min at jeg kan bli flytta på en instutisjon pga at jeg gjør så jwl mye dum shit å for å være helt ærlig så vil jeg flytte pga den voldelige faren min men jeg er så redd for at broren el moren min skal bli deprimert elns for broren min ser helt sykt opp til meg å han sliter å være en uke vekk fra meg å moren min er diagnosert med borderline å jeg hjelper henne veldig mye med emosjonell støtte el hva faen man kaller det å uten meg der så er jeg 100% sikker på at hun kommer til å bli jævlig lei seg å deprimert igjen men, jeg orker ikke å være med faren min lenger å det tar så jwl lang tid før vi får bo mer hos morra mi + at jeg å morra mi å jeg krangler så mye. har dere noen tips for jeg vet faen ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 15.05.2019 15:21
 

Svar
Hei gutt 15 år!
Takk for at du skriver til ung.no! Det høres ut som det er mange problemer i din familie. Du forteller om hvilke tanker du har og hva som kan skje hvis du flytter.
 
Jeg vet jo ikke hva om det vil være best for deg og din familie om du bor i institusjon for en periode, men for noen kan det være bra å få en pause fra hverandre. Hvis det er det du vil må du samarbeide med barneverntjenesten. Det står en del om det i artiklene under her.
 
Foreldre og barn er knyttet til hverandre - på godt og på vondt. Derfor vil jeg anbefale at dere kommer sammen til familiesamtaler. Det kan skje ved at dere oppsøker familiesenter knyttet til helsestasjon, der dere bor. Din mor har sikkert også en behandler. Kan du invitere deg med til en samtale med han eller henne? Da kan dere legge en plan om hva som vil være best for alle parter.
 
Jeg håper dere finner en løsning og at du finner leser nyttige tips i de artiklene som er lagt ved under her.

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Når du er pårørende til en som er syk

Trist jente (colourbox.com)

Noen ganger kan foreldre være syke i kort eller lang tid. Andre ganger er det søsken som er syke. Da er du pårørende til den som er syk. Det kan være utfordrende, men det er støtte å få - også hvis foreldre ruser seg eller har psykiske helseproblemer.

Les mer

Barnevernsinstitusjonar

Bufetat Skien ungdoms- og familiesenter

Det finst ulike typar barneverninstitusjonar i Noreg og dei fleste er innretta mot ungdom. Barn under 12 år vert som regel plassert i fosterheim.

Les mer

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise