Hopp til hovedinnholdet

Typen min behandlet meg dårlig, endrer han seg om jeg går tilbake til ham?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært i et forhold i 4år. Jeg slo opp med typen fordi han behandlet meg dårlig og var svært sjalu. Han kunne være kontrollerende, manipulerende og sleit svært med sinne. Jeg klarte aldri å fortelle han på en ordentlig måte at han måtte slutte å behandle meg på den måten, da vi ofte kranglet om tullete ting hvor jeg fortalte det jeg følge da. Og han brydde seg ikke særlig siden vi alltid hadde dumme krangler om ting. Jeg fortalte han når jeg slo opp at det var fordi han var slik mot meg. Jeg elsker han mye, og han elsker meg og prøver å få meg tilbake på alle slags måter. Han sier han skal oppsøke psykolog for å få hjelp med dette. Jeg var veldig lei meg første dagene, men ikke så mye nå. Fordi jeg har et alt for stort håp om at han endrer seg og forbedrer seg. Siden han har vært sånn hele forholdet, blir det da veldig dumt å gå tilbake til han hvis han selv sier han har forbedret seg? Har dere noe tips? Vil være sammen med han, bare han slutter å behandle meg sånn.

Besvart 10.06.2019 20:12
 

Svar
Hei

Jeg mener du skal tenke deg godt om før du går tilbake til typen din. Du skriver at han har vært manipulerende, kontrollerende og kan bli svært sint. I tillegg er han sjalu. Alt dette tilsammen er tydelige signaler på at han trenger å lære andre og bedre måter å være sammen med en kjæreste.

Typen din sier han elsker deg og han gjør alt for å få deg tilbake. Han vil oppsøke en psykolog. Jeg synes det høres veldig fornuftig ut at han gjør det. Og jeg synes du skal vente til han faktisk har gjort det og kan fortelle deg om hvilke forandringer han gjennomgår, før du vurderer å bli sammen med ham igjen. Jeg mener at du også må merke på ham at han har forandret seg. Du har rett til å være trygg i et forhold, og skal du være det kan ikke typen din behandle deg på den måten.

Du skriver at du elsker typen din og at han elsker deg. For at dere skal få et godt, jevnbyrdig og trygt forhold, så håper jeg virkelig at typen din tar tak i sine egne utfordringer med sinne og sjalusi.

Jeg legger ved flere artikler som det er lurt at du leser. I artikkelen som heter "Overgrep og vold i kjæresteforhold", så kan du kanskje kjenne igjen flere ting fra ditt eget forhold. Jeg blir opptatt av at du klarte å gjøre det slutt når han behandlet deg dårlig. Du skal være stolt av at du klarte å sette grenser og beskytte deg selv mot dårlig behandling.

 

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise