Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Har sett på min BMI og funnet ut at jeg er overvektig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har prøvd en BMI kalkulator for barn å det står at jeg er indirekte fedme, er veldig redd nå. Jeg er 1,61 å veier 45-46kg har liksom ikke tenkt på meg som overvektig før men ja litt mage;( Går på ridning en gang i uka å sykler fra skolen, har mye energi osv...tar 30 situps hver dag MINST! har veldig lyst til å bli kvitt litt av mage fettet mitt, Hjelp meg!! Føler meg ikke komfortabel i den kroppen jeg har:( vil gå ned i vekt til 41-42kg minst.... kan du si hvordan?

Besvart 10.06.2019 09:24
 

Svar
Hei!

Så bra du skriver til oss i ung, når du er blitt så skremt etter å sett på BMI-kalkulatoren for barn. Det er nok en fare for at det er blitt en feil i utregningen din.

Jeg kan trøste deg med at du absolutt ikke er overvektig eller har fedme, slik du selv også har trodd.

Du bør absolutt ikke begynne å slanke deg, da du har helt normal vekt. Du hadde fortsatt vært innenfor normalvekt, om du hadde vært 54 kg.

Du må gjerne være aktiv og trene litt og spise sunn mat, men du bør ikke gå ned i vekt. Du har all grunn til å være veldig fornøyd med kroppen og vekten din.

Dersom du fortsatt føler deg usikker på dette, vil jeg anbefale deg å snakke litt med helsesykepleier på skolen.

Jeg legger også ved noen artikler som du kan lese.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise