Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en jente som ikke liker meg, og jeg klarer ikke glemme henne.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei.. Sliter utrolig mye for tiden med at jeg liker ei jente så utrolig godt! Jeg er nesten sikker på at jeg kunne delt livet med henne! problemet er at hun ikke liker meg. Hun sier hun har ikke følelser for meg, og jeg sier at det er selvfølgeli greit, ingen kan påtvinges følelser! men jeg sliter en del psykisk med at den ene dagen kan jeg tenke at "jeg kjører bare på, viser interesse og er venn, så får jeg se hvor det går" , men dagen etter, eller bare senere samme dag kan det være helt snudd til at jeg bare skal gi opp, og tenker på hvor godt jeg liker henne, og rett og slett blir sittende å " synses synd på meg selv" .. dette har pågodt i snart et år, og jeg får henne ikke ut av hodet! Siste jeg tenker på når jeg legger meg er hun, og første jeg tenker på når jeg står opp. skulle ønske at det ikke var sånn, og at jeg bare kunne glemme henne! Har dere noen tips til hva jeg skal gjøre?! Jeg har prøvd å "rote" med andre jenter, men det blir bare så feil da jeg ender opp med å tenke på hun.. mvh. Gutt i sorg..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke så lett når man er så forelsket i noen og følelsene ikke er gjensidige. Men jeg synes allikevel du bør prøve å gi opp og synes synd på deg selv, og heller gjøre som du skriver; vise interesse som en venn og se hvordan det går. Hvis du blir bedre kjent med henne vil det antagelig bli lettere for deg å forholde deg til henne. Følelser kan også forandre seg over tid, så det kan jo hende at hun begynnes å like deg eller at du blir mindre forelsket i henne etterhvert eller begynner å like noen andre, men sånt er vanskelig å vite. Det viktigste er at du prøver å tenke positivt og ikke fortvile over at hun ikke er forelsket i deg, men som sagt heller prøve å bygge et godt vennskap med henne. Les gjerne artikkelen under for å få tips til hvordan du kan tenke mer positivt.

 

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse