Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke jobb eller bolig, kan NAV hjelpe meg å finne et sted å bo?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Er i en kjip situasjon, har ingen bosted, bor for tiden hos venner. Har heller ingen jobb, går på jobbsøker kurs via nav. Jeg har søkt om bostøtte, da fikk jeg beskjed om at man må ha en bolig før man kan søke bostøtte, hvordan er det da mulig for meg å få en bolig?? Må jo ha muligheten til å betale depositum/1 mnd husleie før jeg får et fast sted å bo. Har fått beskjed om at jeg kunne få sosial-garanti på depositumet, men ikke fått noe papirer på det. Denne depositum garantien fungerer jo heller ikke praksis, da jeg bor i ett tett befolket omerådet hvor boligene blir fort leid ut. Nav sier jeg må gå på visninger, be om utkast av kontrakten, spørre om de godtar sosial-garanti for så å gå med kontrakten til NAV som har en 3-ukers behandlingstid. For det første vil de fleste utleiere være skeptiske til sosial-garanti i utgangspunktet, og de aller fleste boliger vil være utleid innen jeg har fått ett svar på søknaden. Dette høres så vanskelig ut at jeg tror og håper det er noe jeg har misforstått. Har også vært i kontakt med NAV flere ganger å prøvd å forklare vanskligheten i dette, har tidligere hatt rusproblemer, som prøver nå å få orden i livet mitt, men havner snart på gaten. Hjelp :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er nok riktig slik som du har fått beskjed om fra NAV kontoret der du bor.  Vi forstår at dette skaper vanskeligheter for deg når du skal finne et sted å bo.

Har du vurdert og tenkt på om det finnes andre steder du kan flytte til? Som en midlertidig løsning? Nabokommune eller lignende, hvor kanskje presset på boligmarkedet er mindre. 

Du skriver at du har tatt opp dette med saksbehandler flere ganger. Har du hørt om NAV eller kommunen har kommunal bolig ledig nå?

Hvordan går det med jobbsøkingen? Det er viktig at du gjør alt du kan for å få deg en jobb, slik at du kan forsørge deg selv og dermed gjør det enklere for deg å kunne finne et sted å bo. Det er bra at du deltar på jobbsøkerkurs, da får du nok mange gode råd og tips. Det er lurt å levere åpne CVer til steder hvor du kunne tenke deg å jobbe, møt gjerne opp personlig, så husker arbeidsgiver deg når de trenger folk. Ta også kontakt med bemanningsbyråer (f.eks TopTemp, Adecco, Manpower).  

Hvis du vil lese mer om hva NAV/kommunen kan hjelpe deg med med tanke på å skaffe et sted å bo, så kan du trykke på denne linken.

Det er flott å lese at du deltar på jobbsøkerkurs, og prøver å få deg en jobb. Du må fortsette med å stå på videre slik du har gjort til nå. Vi håper at det ordner seg for deg :-)

  

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp