Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Har jeg rett til sosialstønad og/eller arbeidsavklaringspenger fra NAV?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Er en gutt på 18 år som er arbeidsledig, ikke under utdanning, og bor hjemme hos mine foreldre. Måtte avbryte VG2 pga. psykiske lidelser som hemmet meg veldig i hverdagen. Dette var i begynnelsen av september 2013. Etter dette har jeg kun holdt meg hjemme mens jeg har vært under behandling hos lege og psykolog (er fremdeles under behandling hos psykolog). Siden jeg ikke har jobb og ikke går på skole så har jeg selvfølgelig veldig dårlig råd. Nå som du/dere har fått litt innsikt i min situasjon så går jeg videre til spørsmålet mitt. Kan jeg få økonomisk hjelp fra NAV (sosialstønad?) for å dekke eventuelle utgifter? En annen ting jeg lurer på er om jeg kan ha rett til AAP (arbeidsavklaringspenger) siden jeg sliter med psykiske lidelser og er under behandling. Har lest litt om dette og det virker som dette også gjelder for studenter. Hva mener dere? Vil gjerne vite litt om dette før jeg går til NAV. Og hvis jeg har rett på noe, hva kan jeg forvente å få fra dem? Mhv Gutt 18

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer