Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg får livsopphold, må jeg betale skatt av dette?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har grunnet sykdom søkt om sosialhjelp fra NAV. Mens jeg venter på at søknaden blir behandlet har jeg søkt om livsopphold og husleie som nå har blitt innvilget for 4 mnd. 4000,- til husleie og 4600,- til livsopphold. Spørsmålet er: Betales det skatt av dette? Er det allerede skattet av eller går det på fribeløpet så jeg senere må skatte? Har åpnet bsu konto, men vet at det ikke er noe vits i å overføre der ved mindre man har inntekt på over fribeløpet for å få det tilbakebetalt. Så dersom jeg får utbetaling fra NAV på over 40.000 (som fribeløpet ca er) begynner jeg da å skatte så jeg bør sette inn på den kontoen? Og et siste spørsmål; vurderer NAV søknaden din ut i fra hvor stor formue du har? At hvor mye du har på sparekonto kan avgjøre om du får utbetaling eller ikke? Håper dette ble forståelig og takker på forhånd for svar. Hilsen jente på 20 år. :-)

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer