Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at jeg aldri vil få meg jobb. Kan NAV hjelpe?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Vel jeg er redd, jeg er redd når jeg er ferdig med skole at jeg ikke vil finne noe arbeid. Jeg føler av og til at jeg kommer aldrig til å finne en jobb i livet og er redd for å havne på gaten hvis jeg ikke finner noe. Det jeg lurer på er at kan jeg havne på gaten, eller kan man få hjelp av nav? hjelper nav deg med å finne jobb og sånne ting? Takk for hjelpen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmålet ditt!

Vi kan godt forstå at det kan være en skremmende tanke å ikke skulle finne seg arbeid etter skolen, men dersom du ikke er kresen og du ikke gir opp så pleier det å løse seg.

Vi anbefaler deg å registrere deg som arbeidssøker på www.nav.no. Der registrerer du CVen din, får tilgang til ledige jobber, og arbeidsgivere kan ta direkte kontakt med deg. Her er det viktig at du skriver noen ord om deg selv, hva du kan og hva du er god til - på den måten får arbeidsgiver et inntrykk av hvem du er.

I tillegg til å se på ledige stillinger, så bør du også levere åpne søknader til plasser hvor du kunne tenke deg å jobbe. Da vil kanskje arbeidsgiver huske på deg neste gang de trenger noen. Hør med venner eller familie om de vet om en jobb til deg, og spør om de kan anbefale deg. Mange får på den måten jobb i dag. Du bør se etter ledige jobber i nabokommunene, og søke på alle stillinger som du er kvalifisert til. Det er ikke nødvendigvis slik at du får "drømmejobben" med en gang, men det er enklere å få ny jobb dersom du allerede har en jobb. Hvordan du skriver en jobbsøknad og flere gode jobbsøkertips finner du her.

Ta også kontakt med bemanningsbyråer, som for eksempel TopTemp og Manpower.

NAV kan tilby forskjellige kurs som er rettet mot arbeid, og som skal styrke dine muligheter for å få jobb. Går du på kurs via NAV så kan du søke om individstønad. Du kan også forhøre deg med arbeidsplasser om du kan få praksisplass hos dem, slik at du får mer jobberfaring. NAV må godkjenne praksisplassen, og du kan søke om individstønad. Du kan lese mer om individstønad her.

Vi tror at du vil klare å få deg jobb så lenge du står på. Du må gjerne ta kontakt med oss på tlf:55 55 33 33 dersom du har flere spørsmål.

Lykke til videre:)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp