Hopp til hovedinnholdet

Jeg gidder ikke å være ensom mer

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ganske grei og snill og vil gjøre noe på fritiden min. Men ingen av de to vennene er interessert. Hver gang jeg spør de, gidder de ikke og bare sier nei. Jeg blir hele tiden med på ting de ber meg om. Og jeg blir også med på ALLE tingene de ber meg om. I tillegg gjør jeg alt vennene mine ber meg om og jeg kjøper ting de vil jeg skal begynne med. Jeg virker interessert i alt de gjør, men de gidder ikke å vise litt interesse tilbake. Jeg fortjener mye mer enn to venner som hele tiden sier at de har andre venner å være med. Jeg er jo bare snill med de. Hva er det med meg? Jeg har prøvd alt. På den måten jeg er på, burde jeg ha 1000 venner. Jeg har ingen. Bare dårlige dumme folk som ikke viser noe tilbake. Hvorfor kunne ikke alle ha vært som meg, sosiale greie og lysten på å gjøre noe gøy hele tiden. "Vennene" er jo lyste på å gjøre noe, men uten meg. Jeg er sosial og får ikke en drit tilbake. Hva skal jeg gjøre? Jeg gidder ikke å være ensom mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss, jeg skjønner at du er frustrert.

Det er klipt når vennene ikke vil være med på ting, særlig når du gjør alt for dem. Kanskje du kan prøve å finne på noe uten dem? Selv om dere er venner så må dere ikke nødvendigvis være sammen, hele tiden. 

Du høres ut som en grei og sosial gutt, så jeg tror ikke du vil ha noe problem med å finne på ting på egen hånd, og å bli kjent med nye folk. 

Du kan finne ut hvordan forskjellige fritidsaktiviteter de har i området der du bor, og se om noe virker interessant. Det kan være alt fra fotball, kulturskole til spill-grupper. Det viktigst er at du har det gøy, og trives. 

Jeg tro nok ikke at disse vennene er noe å satse på for deg. For at et vennskap skal fungere er det vesentlig at man vil gjøre ting sammen og at man stiller opp for hverandre. 

Jeg legger ved noen artikler jeg vil anbefale deg å ta en titt på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp