Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg er 80% ung uføre, kan jeg jobbe 20%?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer litt på dette med uføretrygd og sånn. Jeg er 80 prosent ung ufør. Jeg kan altså jobbe 20 prosent. Jeg lurer på om det er en grense for hvor mye jeg kan tjene på de 8 timene i uka uten at jeg blir trukket i trygd? Jeg har blitt tilbudt en jobb som gir 325000 i året (for 100% stilling), 20 prosent av dette er altså 65000 i året, er dette greit eller vil jeg bli trukket i uføretrygden da? Siden totalbeløpet blir mer enn 262000 (som er hva jeg hadde fått hvis jeg var 100% ufør) Jeg lurer fordi jeg hørte noen sa at man aldri kan tjene mer enn 80 prosent av det man hadde før man ble ufør. Men jeg har jo aldri tjent mer enn 262000 uansett. Jeg har også hørt at man kan tjene 35000 i året utenom. Betyr det at jeg kan jobbe 20% og også tjene 35.000 utenom det jeg får i lønn for 20% jobb, hvis du forstår spørsmålet?

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer