Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Ung ufør?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har vært suicidal og 'mentalt lammet' fra å skape inntekt eller sosialisere i over 3 år nå og må gi familie litt pusterom ved å flytte ut. Jeg har vært hos DPS 5 sesjoner for rundt et år siden, men slutta siden jeg ikke hadde noen tro på behandlingen (før de rakk å diagnotisere). Etter første veiledningstime hos NAV nylig ble jeg informet at jeg kan søke sosialstønad eller AAP for å støttes til å bo for meg selv - og da må jeg enten være med på aktivitetsplan eller gå tilbake til behandling. Så jeg har avtalt ny henvisning til DPS, og med det kommer en del spørsmål, (ennå uklart om jeg søker AAP eller sosialstønad): 1. Vil jeg regnes som ung ufør, og i så fall hva avgjør hvorvidt jeg kan få etterbetalt støtte (+3 år)? Holder det at en lege/spesialist sier "denne personen har hatt lammende depresjon/angst etc. siden så og så dato"? 2. Hvis denne etterbetalingen ikke godkjennes, vil i det minste etterbetaling for perioden jeg har sendt meldekort regnes (ca. 2 mnd)? takk.

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer