Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hva har jeg krav på fra NAV når jeg er gravid?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg vet ikke hvilken kategori spørsmålet mitt hører hjemme i, men håper dette funker. Jeg er 18år og gravid. Jeg gikk ikke på skole i fjor, men jobbet 1 mnd som lærling og var sykemeldt 1 mnd (november og desember). Jeg har bare fullført vg1 om det har noe å si. Nå jobber jeg som tilkallingsvikar på en barneskole, og da sier det seg selv at enkelte uker jobber jeg 2 timer, andre jobber jeg 20 timer! Jeg tenker å slutte i jobben når jeg skal føde, så spørsmålet mitt er ikke om jeg har rett på mammaperm, men om kjæresten min (barnefar) har rett på mine uker fri? Jeg vet den gravide må jobbe 6 av 9 mnd, men gjelder det bare for de som er ansatt 100%?? Eller er det også for meg som er tilkallingsvikar? Hadde han eventuelt hatt rett på mine friuker (fått mammapermen til pappaperm) dersom jeg hadde begynt å jobbe 50% et sted? Eller MÅ det være 100% stilling?? Håper dere forstår spørsmålet.. for dersom han ikke har rett på noe, så orker jeg ikke jobbe mer enn nødvendig! Takk

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer