Hopp til hovedinnholdet

Alt jeg vil er å være sammen med han.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13. For ca et år siden var det en gutt i klassen som spurte meg om å bli sammen 5 ganger i løpet av halvåret. Jeg sa nei alle gangene, men det var bare fordi jeg ikke visste hvordan jeg skulle si til foreldrene mine at jeg hadde kjæreste. Da vi begynte på ungdomsskolen fikk han eg annen kjæreste. Etter 3 måneder slo de opp. Jeg har spurt på Snapchat om han liker meg. Å han svarte ja. På skolen i friminuttene vil han alltid liksom holde rundt meg. Jeg tenker ofte at jeg vil ha kjæreste. En som holder rundt meg. Han har vert på besøk hos meg en dag jeg var alene hjemme. Han kom bort til meg i sofaen å la armen rundt meg. Jeg har lyst til det men reiser meg opp eller noe for å liksom avbryte det. Alt blir liksom så kleint... Alt jeg vil er å være sammen med han. Men. Når jeg er det, blir alt bare kleint....hva skal jeg gjøre? Og hvordan fortelle det til mamma?!?!? Please svar!!! Hilsen jente,13

Besvart 07.05.2019 18:05
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det kan være vanskelig å vite hvordan en skal være med en som man liker godt. 

Kan du snakke med gutten om at det er vanskelig å hvite hva du skal gjøre og si, at du ikke har noen erfaring med å være kjæreste? Han har allerede hatt en kjæreste og har litt erfaring med det. 

Kanskje kan dere gjøre ting sammen for å bli bedre kjent? Dere kan gå turer, trene litt sammen, lage mat og spise sammen, dere kan gå på kino, kanskje spille spill, bowling eller andre morsomme aktiviteter. På den måten vil du bli godt kjent med han og trygg sammen med han. Da kan det være at du synes det er fint å holde hender, holde rundt hverandre, etterhvert klemme og kanskje kysse hverandre. 

Du kan si til din mor at det er noe viktig du vil snakke med henne om. Sikre deg at dere ikke blir forstyrret og at dere har litt tid. Så kan du si at det er en gutt du liker, som også liker deg. Så kan du si at du har lyst til å bli kjæreste med han. 

Det kan være at hun må tenke litt, at hun ikke vet hva hun sil si. Det kan være at hun mener det er for tidlig for deg å få kjæreste. Det kan også være at hun bekymrer seg for at du skal gjøre seksuelle ting med han, som du ikke er klar for. 

Du kan forklare at dere vil være sammen for å bli bedre kjente med hverandre. Du kan si hvilke aktiviteter dere har lyst til å gjøre. 

Foreldre har ofte en tendens til å bekymre seg for at ungdommen deres skal komme til å gjøre seksuelle ting de angrer på. De er også ofte redde for at ungdommen deres skal bli uønsket gravid. Kanskje kan du spørre om hun vil bekymre seg for dette? Hvis du tar dette opp, kan det være lettere at dere får en god dialog om det. 

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier om det. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp