Hopp til hovedinnholdet

Jeg er for syk til skole og jobb og vet ikke hva jeg skal gjøre..

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg skal på videregående skole nå til høsten! Men jeg er frustrert og fortvilet, og stresser som bare det! NAV kaster meg hit og dit, lånekassen har falsk info! Jeg er født med skoliose og kan ikke jobbe + skole! Jeg kan heller ikke bo hjemme! Trodde jeg kunne få ekstra stipend, men det er vist bare for høyere utdanning! Jeg vet om grunnstipend, utstyrstipend og bortebo! Men hva skal jeg gjøre??? Lån er uaktuelt da jeg allerede fant meg yrke, men kan ikke fortsette! Altså jeg nekter å ta lån for å fullføre vgs! Jeg er for syk til skole og jobb! Vær så snill og svar meg! Jeg er alene om dette, og vet ikke mine armeråd mere! Ps jeg er 19 år!

Besvart 03.07.2019 15:10
 

Svar
Hei jente 19 år

Dette er vanskelig for deg og det å føle seg "kastet" hit og dit er ikke noen grei situasjon for deg. Kan du kontakte nav og få snakket med de slik at du kan få klarhet i hva dine muligheter er? Du har sikkert en saksbehandler du kan snakke med? Kan du snakke med fastlegen din?  Ta kontakt med legekontoret og få deg en time der.

Håper så inderlig at du får klarhet i spørsmålene dine og at du kan få den hjelpen du trenger.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett til.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp