Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Har jeg rett til arbeidsledighetstrygd/dagpenger fra NAV?

account_circle

SPØRSMÅL

Usikker om dette spørsmålet stilles i riktige kategori, men jeg har noen spørsmål om arbeidsledighetstrygd, hetter vel AAP nå, som jeg ikke finner svar på på nav.no. 1. Jeg lurer på hvor mye jeg må ha tjent for å ha krav på AAP og om summen som oppgis av NAV er brutto eller netto jeg må ha tjent? Veldig viktig å opplyse om da det er stor forskjell på brutto og netto! 2. Jeg lurer også på om jeg må ha hatt full jobb et helt år, med fullt arbeid hver måned (=160 timer?)? For å gjøre det litt enklere å forstå så kan jeg forklare min situasjon: Jeg har jobbet på gård i hele 2012, men de første månedene av året var det ikke full jobb, men ble mer etter hvert (fra juni). jeg har heller ikke hatt noen arbeidskontrakt. Det er ikke mer jobb der nå og jeg lurer på om jeg har krav på AAP, mens jeg ser etter noe nytt? Hvis jeg har tjent den summen som trengs (håper dere oppgir den summen) har jeg da krav på AAP selv om det ikke var full jobb i begynnelsen av året? Hvis det er slik at jeg har krav på AAP, og jeg begynner i en jobb, vantrives, sier opp og bestemmer meg for å flytte hjem til det fylket og byen jeg vokste opp i for å se etter arbeid. Har jeg da krav på AAP mens jeg ser etter noe nytt arbeid? Håper på svar!

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer