Hopp til hovedinnholdet

Min venninne har spiseforstyrrelser, skal jeg gjøre noe?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Bestevennina mi sliter med spiseforstyrrelser og angst. Hun har gjordt dette det siste året. Hun kan spise ett lite måltid iløpet av en dag, og droppe treninger. Hun går til en ernæringsfysiolog. Mitt problem er at jeg føler at jeg ikke er til nok hjelp. Er det meningen at jeg skal gjøre noe, og hva kan jeg i såfall gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Jeg tror du gjør nok allerede. Ved å vise at du er der for henne, og støtter henne og er hennes venn er det helt fint. Siden hun får hjelp med sine utfordringer, så kan et råd være at når dere ses så gjør dere ting som kan få henne til å være glad og som legger fokuset på andre ting. Jeg tror også at ved å vise at du lytter til henne, hvis hun  vil fortelle om sine vanskelige ting,så kan det også være godt for henne. Men her er det viktig å vise grenser også, og kunne si ifra når hun eventuelt forteller deg om ting; at dette kan jeg desverre ikke hjelpe deg med, og jeg tror du har mer nytte av å snakke med en profesjonell om dette. Når man har en venn med spiseforstyrrelser er det lett at man blir påvirket selv også, så jeg  mener det også er viktig for deg her å ha muligheten til å snakke med noen og passe på deg selv slik at hennes problemer ikke blir dine heller. Ønsker deg lykke til og har lagt ved noen artikler under.  


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Slik hjelper du en venn med spilleproblemer

Gutt sitter foran laptopen (colourbox.com)

Kjenner du noen som sliter med spilleavhengighet, men er usikker på hvordan du kan hjelpe? Her er rådene for deg som ønsker å hjelpe.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser