Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en av Norges beste Fortnitespillere, hvorfor liker ingen meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei hei jai ar enn av norge beste furtnite spilere, men vorfor ingen like meg?=

Besvart 05.10.2018 18:20
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Du forteller at du er en av de beste spillerne i dataspillet Fortnite i Norge, men du føler at ingen liker deg likevel.

Jeg tenker at den følelsen kan ha noe å gjøre med at du sitter mye alene foran datamaskinen i stedet for å være sammen med jevnaldrende. Du får ikke vært sammen med venner på samme måte som i det virkelige livet selv om du har kontakt med mennesker i spillet. 

Selvfølelse og selvtillit er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke naturlig etter det andre.

Selvfølelse kan man si er måten vi kjenner oss selv på, hvem vi er og hva vi står for og verdien man ser i seg selv slik man er. Selvfølelsen kan handle mye om i hvilken grad man er glad i seg selv. Selvfølelse er knyttet til selvinnsikt, mens selvtillit ikke nødvendigvis er det.

Selvtillit er hvilken verdi vi tillegger oss selv og hvilken tro vi har på oss selv i forhold til det vi gjør og får til. Det går an å ha høy selvtillit, gjerne målt utfra noe man får til, men ganske dårlig selvfølelse, gjerne fordi man tenker at man ikke er fornøyd med seg selv som man er. Og omvendt kan man på grunn av god selvfølelse være klar over sine svakheter, som igjen kan gi utslag i dårlig selvtillit.

Husk at du ikke er alene og at dette kommer til å bli bedre både når du har snakket med en voksen og når du er mer sosialt.

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til videre

Jeg tenker at i forhold til spillingen har du god selvtillit, men din selvfølelse er ikke så god. Jeg tror du trenger å omgås andre på din egen alder. Har du venner på skolen eller andre du kan finne på ting med? Selv om du liker  spille og er flink til det, er det både viktig og nødvendig å ha et liv utenom også. 

Kanskje du også kan snakke litt med foreldrene dine om dette, eller med helsesøster på skolen din. Så kan dere sammen finne ut av hvordan du skal få det bedre og føle at du er godt likt av menneskene rundt deg. Det er slett ikke sikkert du ikke er likt, men at den følelsen du har rundt det er slik.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill