Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å drive med E-sport, men foreldrene mine støtter meg ikke

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en gutt på 13 år og jeg har lyst til å drive med E-Sport. Jeg har allerede vunnet 300$ iFortnite turnering gevinster og har over gjennomsnits ferdighetene til en gamer, jag prøver å fortelle det til mamma og pappa mem de sier at jeg må fokusere på venner og skole, de sier jeg ikke får lov til å legge inn den tiden man må for å bli proff, jeg sier at det er drømmen min men de støtter meg ikke i det, hva skal jeg gjøre? Hilsen Gutt 13

Besvart 31.05.2019 15:11
 

Svar
Hei!

Så gøy at du har funnet noe du interesserer deg for! Gaming har blitt mer og mer vanlig blant ungdom, spesielt gutter, og flere og flere ser på gaming som noe positivt. 

Det er flott at du har en drøm om å bli proff, og den synes jeg du skal følge. Men det er viktig å tenke på at det bare er noen få som kan leve av dette. Derfor er det viktig at man gjør så godt man kan på skolen og også driver med fysisk aktivitet ved siden av - som mest sannsynlig vil heve gaming-prestasjonene dine. 

Jeg forstår at du blir veldig frustrert når du har drømmer som foreldrene dine ikke støtter. Når det kommer til gaming så kan det være veldig vanskelig for foreldre å forstå greia. De kan ha vanskelig for å forstå hele konseptet og hvorfor det er fritidsinteresse på lik linje med andre aktiviteter. Når det kommer til E-sport så er det nok enda vanskeligere å forstå.

Det kan godt hende at dette trenger litt modning hos foreldrene dine. Kanskje de ser annerledes på dette når du er litt eldre? Vis dem at du kan trene seriøst samtidig som fikser alt det andre. Forklar hvor viktig det er for deg å satse mot en karriere. Kanskje du kan sette opp noen mål sammen med foreldrene dine? En slags tidsplan der du viser at du har en utvikling som gamer over tid? 

Mange foreldre blir anbefalt å se på eller spille sammen med barna sine i stedet for å sette grenser for spillingen. Kanskje du kan foreslå det? Du kan også be om hjelp av for eksempel helsesykepleier til å snakke med foreldrene dine. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Krangler dere om spilling hjemme?

Gutt spiller (colourbox.com)

Dataspill er gøy, men kan også være en kilde til bekymring og krangling i mange familier. Her er rådene for hvordan du og familien kan bli enige om spillregler som skaper husfred.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill