Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke slutte å spille

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er veldig glad i å spille og blir veldig fort sittene inne hele tiden. Jeg kan en dag sitte å spille og ikke gjøre noe annet enn å spille og spise frokost, middag og kveldsmat. Jeg har prøvd å begynt å trene å slutte å spille litt men det går ikke:(. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? Hilsen gutt 14 år:)

Besvart 04.06.2019 14:08
 

Svar
Hei

Det første du bør gjøre er å sette deg ned med noen i familien eller andre du har et nært forhold til, og snakk med dem om dette. At du får snakket om dette på en slik måte at de forstår hvordan du har det, gjør at de kan støtte deg i å få redusert spillingen din på en positiv måte. Dere kan for eksempel sette opp et sett med regler om hvor mye du får spille hver dag, og så kan du føre en slags spilldagbok over hvor mye du spiller – da får du oversikt.

Samtidig er det viktig at du prøver å få fylt tiden din med andre ting, og jeg ser du har forsøkt å begynne med noe trening. Er det noe annet du syns er gøy – noe du kunne fått med en venn på, eller som en venn allerede driver med? Det trenger jo ikke være en idrett, men en annen form for fritidsinteresse som du kan holde på med sammen med noen – da er det enklere å motivere seg for å gå og gjøre noe annet enn spill også.

Jeg legger ved noen relevante artikler, lykke til!

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill