Hopp til hovedinnholdet

Vet dere på ung.no om en måte jeg kan overtale Mamma til å la meg få lov til å spille spill over 12 ?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en gutt på 12 som ikke får lov till å spille spill over 12. det er veldig skipt fordi jeg har en venn som spiller cod mw2, som er 18+, og han er ett år yngre enn meg :S Jeg fr lov til å spille det hos han men jeg får ikke kjøpe det :(. Jeg har spurt om jeg kan spille JB ( james Bond ) det får jeg ikke lov til, får heller ikke lov til cs :S jeg har sett alle james bond filmene. så det er veldig rart at jeg ikke får lov til å spille det, Lillebroren til han vennen min er 9. og ti og med han får lov til å spille det !På cod når man dreper kommer det jo bare penger ut, ikke blod. også sier pappa at jeg skal glede meg til jeg kommer til militæret; fordi da får du skyte med heavy våpen; så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke får lov til spille spill som er over 12. Men vet dere på ung.no om en måte jeg kan overtale Mamma til å la meg få lov til å spille spill over 12 ?

 

Svar
Hei

Det høres for meg ut som foreldrene dine  prøver å følge opp så godt de kan aldersgrenser på spill, og at foreldrene til kameraten din ikke har de samme reglene.  Det kan jo føles litt urettferdig, når han da får noe du ikke får.  Jeg syns egentlig at det er dumt at kameraten din ikke har det strengere, og støtter foreldrene dine i at de ikke lar deg spille spill beregnet på de over 18 år.  Det er en grunn til at aldersgrensene er satt, og da tenker jeg at det er lurt å overholde dem.  Jeg vet ikke hvilke aldersgrenser det er på JB spill. 

Et råd jeg vil gi deg, er å få vite NÅR foreldrene dine tenker at du kan spille dem.  Hvis du vet hva de har tenkt, så blir det litt lettere å forholde seg til det.  Et annet tips kan være at du inviterer mamma og pappa til å spille et av de spillene du liker sammen med deg.  Da vet de mer om hva det er, og kan kanskje ta litt andre valg enn om de ikke vet, men bare tror.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekk om du er avhengig av pengespill

Spillkort (colourbox.com)

Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.

Les mer

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill


Quiz: Hva vet du om kultur?

Kan du delta på Ungdommens kulturmønstring hvis du driver med skating?