Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spist mer enn jeg orker hvert eneste måltid, er for tynn.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har lenge slitt med mitt forhold til mat. Siden 2. Klasse har jeg tenkt at jeg har vært alt for tynn, og jeg har spist mer enn jeg orker nesten hvert eneste måltid de siste 4 årene. Jeg lurer på om dette er en slags form for spiseforstyrrelser, og om dette også er alvorlig. For hver gang jeg prøver å fortelle noen om dette problemet tar ingen det alvorlig.

SVAR

Besvart 23.05.2020 21:13:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle