Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg klarer ikke å spise noe særlig og er redd for å legge på meg. Hva bør jeg gjøre? Hvem bør jeg snakke med? Hva er egentlig dette? En spise - forstyrrelse? Anoreksi?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg spiser svært lite, og har ikke noe matlyst i det hele tatt. Har gått ned i vekt ganske mye, føler meg ofte svimmel, er kvalm hver dag, klarer ikke å konsentrere meg på skolen, og føler jeg blir sliten og trøtt av absolutt ingenting. Er det normalt? Sover ikke så bra om natten heller, så føler meg aldri opplagt til neste dag. Ofte så føler jeg det er helt kaos i hodet, og jeg tenker veldig mye. Jeg er veldig redd for å legge på meg og gå opp i vekt, og hvis jeg har spist (f.eks en smule eller en bit av en skive) så føler jeg at jeg må kaste opp. Mange sier jeg er tynn, men jeg syns selv jeg er tykk. Hva er egentlig normal vekt når man er 165 cm? Hvordan finner man det ut? Jeg har også merket at det ikke blir de beste resultatene på skolen, og jeg prøver å få minst mulig fravær. Jeg føler også veldig mye press når det gjelder dette med skole. Hva bør jeg gjøre? Hvem bør jeg snakke med? Hva er egentlig dette? En spiseforstyrrelse? Anoreksi?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer