Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke videregående i annen kommune?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Skal flytte til en annen kommune neste år å gå vgs. Lurer på hvordan det er med søking på skole osv. Siden du kan kun velge skoler i din kommune når jeg skal velge den linja jeg vil gå. Noen linjer kan søke utenfor men ingen av de jeg skal søke på har den muligheten. Og har snakket med rådgiver hun sier att kommunen må kjøpe plass. Blir jeg prioritert sist da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Når det gjelder offentlig videregående skole, så skal man søke skole i det fylket hvor man bor (unntaket er landsdekkende tilbud). Dersom du flytter til en annen kommune innen samme fylke, har det derfor normalt ingen betydning i forhold til hvilke skoler du kan søke. Men hvis du flytter til en kommune som er i et annet fylke innen 1. mars skal du søke om skoleplass i ditt nye fylke.

Mulighetene for skolegang i andre fylker varierer mellom fylkene. Noen fylker samarbeider tett om et felles opplæringstilbud eller utveksling av elever, andre gjør det ikke. I mange tilfeller vil det likevel være mulighet for at hjemfylket ditt for eksempel kjøper skoleplass for deg i et annet fylke, hvis opplæringstilbudet ikke finnes i ditt eget. For å få sikkert svar på spørsmålet ditt må du derfor kontakte Inntakskontoret i det fylket hvor du skal søke.

Lykke til med både flytting og videre skole!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?

Jente sitter i et klasserom (colourboxcom)

Har du planer om å flytte i løpet av videregående og gå på skole i et annet fylke enn der du bor nå?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stat og kommune
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stat og kommune