Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen får stipend han ikke har rett til!

Jente 17 år
 

Spørsmål

en gutt i klassen min fikk fullt stipend noe jeg syntes er urettferdig. Han bor hjemme hos foreldrene sine, og er 18 år. Grunnen til at han får så mye stipend er fordi det står at faren tjener 0kr. Fordi han skatter til USA og jobber for den amerikanske ambassaden. Er dette lov? Vil si det er veldig urettferdig ettersom det er mange som fortjener stipend mer enn han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke så rart at du reagerer, og det er heller ikke riktig at man får grunnstipend når foreldrene har høy inntekt.

Når Lånekassen sjekker foreldreinntekten, så ser de på tallene i fra Skatteetaten. Dersom faren skatter til et annet land, så hender det at inntekten som dukker opp er på kroner 0,-.

Det er slik at når man søker, så har man opplysningsplikt. Det vil si at selv om det for Lånekassen ser ut som om faren til klassekameraten din ikke har inntekt, så har han selv plikt til å gi beskjed om at det ikke er riktig.

Dersom Lånekassen finner ut at han har fått penger han ikke har rett til, så kan det ha konsekvenser for ham senere.

Derfor er det lurt av gutten i klassen din og selv si i fra så raskt som mulig. Jo fortere Lånekassen får beskjed, jo mindre konsekvenser får det senere.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte