Hopp til hovedinnholdet

Blir lån omgjort til stipend hvis jeg fullfører eksamen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

jeg har gått skole ett halvt år men siden barne mitt er tre år mistet jeg stønaden for han, nav vil ikke utvide stønaden (som jeg har rett på når jeg går skolen) fordi de mener at jeg har valgt en vei som er lite hensiktsmessig for meg. de mener jeg må slutte på skolen å starte i ett tiltak for da skal jeg få aap, hvis ikke må jeg fortsette å gå skole men miste økonomisk støtte å bli sosial klient. men blir ikke da lån og stipend omgjort til lån? å hadde ikke deler av lånet blitt omgjort til stipend om jeg fullførte og besto eksamen??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Jeg tolker det slik at du er enslig forsørger og får stønad i forhold til dette.  Da må du ta kontakt med vår familieavdeling for oppfølging.  Du kan treffe dyktige veiledere der på følgende måter:

Har du spørsmål om stipend og lån i fra Lånekassen, så kan du ringe til Lånekassen, eller logge inn på Dine sider og sende inn et spørsmål til Lånekassen i fra postkassen din der.

 

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stønads- og trygdemuligheter for foreldre

Husk at du som har eller skal ha barn har flere typer stønads- og trygdemuligheter som kan hjelpe deg i en økonomisk vanskelig tid.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte