Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bytte skole nå eller senere?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei , jeg går på en kristen privat skole og jeg er ateist, jeg havnet på denne skolen fordi jeg ikke kom meg inn på der jeg ville men ente opp på vg1 studie isteden, jeg ente opp med å droppe ut der og begynne her isteden, jeg ser nå fremover i tid at jeg ikke har råd til å fortsette med å gå her, jeg trodde min mor ville hjelpe meg med skolen, men hun hadde mer å tenke på og siden jeg byttet sånn helt ut av det blå så var det mitt ansvar. Så siden jeg ikke har råd til å fortsette burde jeg da heller droppe ut nå, søke på en vanlig skole til neste år?

Besvart 26.11.2018 16:14
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Her skjønner vi godt at du har mye å tenke på. 

Vi skal ikke svare akkurat på hva du burde gjøre, for vi kjenner jo verken deg eller situasjonen din godt nok, og kan sånn sett ikke si hva som er best for deg. 

Men her tenker vi at det er veldig viktig at du får en god samtale, både med moren din og med rådgiver på skolen din, om hva du skal gjøre fremover! 

Vi vet jo ikke hvor dyr skolen du går på er, eller hvor godt du trives. Har du snakket godt med moren din om det finnes noen som helst mulighet for å klare det økonomiske? Og har du spurt skolen din om tips til dette? Det finnes støtte du kan få av Lånekassen, det vet vi ikke om du får allerede. 

Så hvis det ender med at du ikke har råd til dette, er det veldig viktig at skolen din får vite om det, og moren din også, slik at dere kan legge en plan om hva du skal gjøre videre! 

I tillegg tenker vi at du og moren din burde kontakte relevante offentlige skoler for deg, og høre med dem også. Er det plass til deg der allerede etter jul, eller må du vente og søke til sommeren. Dette kan dere spørre skolene om. 

Vi skjønner at du har mye å tenke på her, og det er nok bare begrenset hvilken hjelp vi kan gi. 

Så vårt råd er å snakke så ærlig og godt med både skolen din og familien din om dette, og få hjelp til å finne den løsningen som er best! 

Les artiklene vi legger ved under svaret om ulik økonomisk støtte du kan få.

Lykke til, spør oss gjerne igjen! 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer

Friår eller slutte på skolen - husk på dette:

jente med sekk (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett på.

Les mer

Utstyrsstipend gjennom Lånekassen

Lånekassen skjermdump

Skal du begynne på videregående skole? Da kan du søke om utstyrsstipend fra Lånekassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag