Hopp til hovedinnholdet

Overformynderiet + får jeg stipend/lån med formue?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ca 150.000 kr på kontoen min, slik jeghae skjønt det på pappa er det no overformynderigreier da, kan du si no om hva det går ut på?! Og risikerer jeg å ikke få stipend når jeg skal studere, Evt trenger borteboerstipend på vgs

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Når du går på videregående, påvirker ikke formue (eller egen arbeidsinntekt) stipendet ditt. Men har du derimot lærlinglønn, trygd eller pensjon, vil dette påvirke hvor mye du får.

 

Når du er student i høyere utdanning har Lånekassen grenser for hvor mye du kan ha i nettoformue for å kunne beholde maksimalt stipend:

 

Kalenderår:        For enslig søker:

2012                    kr 287 643

2011                    kr 278 589

 

Er du student og har formue som er større enn beløpsgrensene i tabellen over, blir stipendet ditt redusert. Men dersom det stemmer at du har cirka 150 000 kr på konto, så skulle du altså være godt innenfor grensen.

 

Les mer om Lånekassens grenser for inntekt og formue her

 

Om overformynderiet:

Når et barn gjennom for eksempel gave eller arv eier verdier over kr 75.000,-, kan ikke foreldrene på egen hånd ta vare på verdiene for barnet sitt. Dette gjøres i stedet av overformynderiet fram til du er atten år. Overformynderiet er et kontor i kommunen - se på nettet for mer info om det.

 

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte