Hopp til hovedinnholdet

Kan en lage nikotin- og tobakksfri snus?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år Lurer på om det går an å lage nikotin og tobakksfri snus

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på om en kan lage snus som er uten nikotin og tobakk. Jeg er usikker på om du lurer på om produsentene kan lage dette eller om du lurer på om du kan lage det selv. Jeg svarer derfor på begge deler.

Det finnes snus som er uten tobakk og dermed nikotin. Nikotin- og tobakksfri snus er ikke laget av tobakksplanten, men av ulike plantefibre som for eksempel havre og kakao. I tillegg tilsettes ulike smakstilsetninger. Nikotin- og tobakksfri snus inneholder ikke kreftfremkallende stoffer eller avhengighetsskapende nikotin slik som ”vanlig snus”. Du blir derfor ikke fysisk avhengig men du kan bli vant til å ha snus under leppa.  Nikotin- og tobakksfri snus gir deg ingen stimulerende effekt eller positive helsegevinster. På grunn av manglende forskning vet vi veldig lite om hva slags helserisiko bruk av nikotin- og tobakksfri snus gir.

Man kan likevel kan tenke seg at det å bruke slike nikotinfrie produkter bidrar til at en lettere begynner med nikotinholdige sigaretter og snus senere. Gjør en dette, er det stor sannsynlighet for at en vil bli avhengig av nikotin. Hvordan ville det være for deg å bli avhengig?

Om en kan lage tobakks- og nikotinfri snus selv kjenner jeg ikke til.

 

 


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk