Hopp til hovedinnholdet

snus inn i Mexico

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisan Jeg er ei jente på snart 17 år, og jeg skal til sommeren fly til Mexico. Jeg snuser daglig og lurte da på noen ting om snus på fly. 1. Er det best å ha snusboksen i hånd bagasjen, eller i innsjekket koffort? 2. Om jeg har boksen i hånd bagasjen og går igjennom sikkerhets kontrollen vill de sjekke hva det er? 3. Hvis de gjør det, kan de da ta fra meg snusen siden jeg er under 18? 4. Vill jeg få problemer i sikkerhetskontrollen i landet jeg skal mellomlande i (nedland) 5. Om jeg har boksen i kofforten som er skjekket inn vill personellet i mexico gi meg problemer, og isåfall hvor alvolige? Jeg skal reise uten foreldre, så å bli fratatt boksen er ikke så farlig, men vill liksom ikke bli annmeldt eller havne i mexicansk fengsell... Tusen takk for svar på forhånd Hilsen stressa jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi har ingen oversikt over hvilke regler som gjelder til de ulike land i verden, men vet at myndighetene i de ulike land kan reagere ulikt på en og samme forseelse, så en relativt uskyldig sak i ett land kan få større konsekvenser i et annet land.

Vårt råd er at du kontakter Mexicos ambassade i Oslo for nærmere informasjon om regelverket for turister ved innreise til Mexico.

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk