Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva er en snuslomme? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har begynt og snuse, fordi det er rett og slett skjempegodt, men det eg er bekymret for er at tannkjøttet oppi leppen lager sånn perfekt sted for snusen og være, på en måte et hull. Er det snuslomme? For eg vil jo ikke miste tennene Hehe, men er dette farlig? Eg har ikke snust Så lenge men slutter snart men er det ikke med sånn snuslomme?

Besvart 20.11.2017 08:07
 

Svar
Hei

Snus kan virke irriterende på munnens slimhinner. Under leppa der du plasserer snusen kan tannkjøttet bli tykt og hvitaktig – etter hvert blir det rynkete, gulbrunt og får sprekker. Denne forandringen kan igjen føre til en fortykkelse av tannkjøttet som kalles en "snuslomme". Det er en slags fordypning i munnens slimhinne som oppstår ved regelmessig snusing. 

En annen ting er at tannkjøttet i områder der du plasserer snusen kan også trekke seg tilbake og gi ekstra lange tannhalser og ising i tennene. Snusen kan igjen etse direkte på festet av tennene og i verste fall føre til at tennene løsner.

Det er umulig å si hvor lite eller hvor mye snus som skal til for at du ser forandringen i tannkjøttet, men det er lettere å slutte med snus når man ikke har snust så lenge.

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Kan tannlegen se at jeg snuser?

Porsjonssnus (foto: colourbox.com)

Tannlege og tannpleier er ofte de første som oppdager at du snuser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk