Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Gutt i dusjen (colourbox.com)
Gutt i dusjen (colourbox.com)

Jag har tatt kokain og cannabis. Må jeg si dette til tannlegen med tanke på bedøvelse?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Søndag kveld tok jeg noen striper med kokain, og litt senere utover natten røyket jeg en joint. Jeg skal til tannlegen og fjerne den ene visdomstannen min, og lurer på om jeg bør si ifra til tannlegen min mtp at jeg har kokain og weed i blodet mitt fortsatt og skal få bedøvelse der?

Besvart 25.12.2017 15:08
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du skriver at du har tatt kokain og røkt en joint for en uke siden. Du lurer på om du må opplyse om dette til tannlegen før du skal trekke en tann med tanke på bedøvelsen.

Nå er dette en uke siden, og jeg regner med at tannlegebesøket er vel overstått. Om ikke er det sånn at kokain er ute av kroppen etter maks (påvisningstid av kokain i urin) 3-4 dager. Vær likevel oppmerksom på at det som selges som kokain av og til kan inneholde andre stoffer i tillegg, som f.eks (meth)amfetamin (som har maks sporinigstid i opptil 10 dager). 

Når det gjelder jointen, kommer det an på hva det var i den, men om det er snakk om cannabis kan dette spores i urinen opp til en uke etter inntak. Røyker du jevnlig må du regne med at det kan spores i 6-12 uker i urinen.

Denne informasjonen er veiledende og det er visse individuelle.

Ved inntak av legemidler, kan noen reagere med hverandre. Når tannlegen skal gi deg bedøvelse, vil tannlegen kunne gjøre best mulig vurdering av dette om han/hun vet hva du har i kroppen fra før. Jeg vil derfor anbefale deg å alltid være ærlig når du er hos lege/tannlege

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Her får du hjelp og råd for hvordan du skal klare å slutte med hasj/marihuana.

Les mer

Kan tannlegen se at jeg snuser?

Bilde av ungdom hos tannlege.

Vi får en del spørsmål fra unge snusere som skal til tannlegen og er redde for at tannlegen oppdager at de snuser eller røyker. Her kan du lese noen besvarte spørsmål om snus, tenner og tannkjøtt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping