Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Gutt i dusjen (colourbox.com)
Gutt i dusjen (colourbox.com)

Kan tannlegen se om folk røyker?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Ett veldig kjapt spørsmål. Kan tannlegen se om folk røyker? Å hvordan da i såfall? Å er det veldig synelig?

Besvart 07.01.2018 18:51
 

Svar
Hei

Det er umulig å si hvor lite eller hvor mye du må røyke for at tannlegen kan se det. For at det skal gi misfarging på tennene, som tannlegen vil kunne mistenke kommer av røyking, må man røyke en stund. Ellers kan man lett kjenne røyklukt av klær og hår. Dersom man røyker mye og over lang tid vil tannlegen kunne se det på tannkjøttet. Ofte får man tannkjøttsbetennelser, og etter svært mange år med dette kan tennene løsne.

Tannlegen er pliktig, om han/hun merker snus eller røyking, å snakke om dette med deg.  Det er fordi tannlegen vil hjelpe deg til det beste for helsen din.

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tannlege for ungdom

Tannlege (colourbox.com)

Frem til og med det året du fyller 18 år blir du kalt inn til tannlegen automatisk, og all behandling med unntak av regulering er gratis. Fra det året du fyller 19 må du betale 25 prosent av utgiftene, og flytter du, kan det hende du må bestille time selv.

Les mer

Kan tannlegen se at jeg snuser?

Bilde av ungdom hos tannlege.

Vi får en del spørsmål fra unge snusere som skal til tannlegen og er redde for at tannlegen oppdager at de snuser eller røyker. Her kan du lese noen besvarte spørsmål om snus, tenner og tannkjøtt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk