Hopp til hovedinnholdet

Kline med folk som røyker og snuser?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Er det farlig å kysse og kline med folk som røyker og snuser? og folk som røyker hasj?

Besvart 05.04.2019 20:58
 

Svar
Hei

Det er ikke farlig å kysse og kline med noen som røyker eller snuser. Du kan kjenne at det smaker litt tobakk av noen som røyker eller snuser, men dette er ikke farlig. 

Du bør unngå å kline med noen mens de har snus i munnen. Det vil de fleste synes er ulekkert. Da kan du få i deg litt saft fra snusen som ikke er bra for deg. Å kline med noen som snuser så lenge de ikke har snus i munnen, er helt ok.

Du bør også unngå å la noen puste røyk inn i munnen din eller rett på deg, f.eks hvis noen røyker rett før dere kysser. Å puste inn tobakksrøyk er ikke bra både når den kommer direkte fra røyken eller når den kommer ut av en som røyker. Å puste inn andres tobakksrøyk er det vi kaller passiv røyking.

Du får ikke i deg hasj ved å kline med en som røyker hasj. Sånn sett er det ikke farlig. Noen kan sikkert bli fristet til å røyke selv hvis de er sammen folk som røyker. Men selve kliningen/kyssingen er ikke farlig. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

og Tobakksveileder med psykologikompetanse

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse